GUATEGAZETTE #112 20101

Onverbeterlijk

De Guatemalteken beteren zich niet: zoals ieder jaar, alhoewel er steeds een verlenging komt,  zijn er een half miljoen autoeigenaars (= 26%) die op de vervaldatum hun verkeerstaks nog niet betaald hebben.

Japan en moto”s

Japan gaf 8 Suzuki-moto’s kado aan Guatemala. Die zijn voor de presidentiële en vice-presidentiële begeleidingsgarde. Volgens de  Japanners “ dienen die ter bescherming van de democratie en ter versteviging van de staat.”

Aardverschuiving

Over meer dan 500 meter werden de weg en huizen tussen Almolanga en Quetzaltenango bedolven onder de modder stenen en bomen van een aardverschuiving.

 TPS en ereteken

Het Congres van Guatemala denkt er aan om Joh Kerry, een vsa- senator, te decoreren, voor zijn aanvraag om het TPS (tijdelijke toelating om te mogen werken in de vsa) toe te kennen aan de illegale Guatemalteken en in de vsa. (om zo de schade en pijn te lenigen, die Guatemala geleden heeft met de Pacaya- en Agatha-rampen).

Confisqueren en drugs

In het Congres werd na een twee-uren durende discussie een wetsvoorstel goedgekeurd, waarbij geconfisqueerde eigendommen van drugtrafikanten ten goede zouden komen aan de veiligheidsdiensten van het land.

 Portillo en gevang

Portillo (en nog een paar grote vissen), die in het legergevang van Matamoros gevangen zaten, werden overgebracht naar het militair gevang van Mariscal Zavala, omdat de werken ter “humanisering” van Portillo-in-gevangenschap nog niet ten einde waren. Eens de werken ten einde, naar het schijnt, moet Portillo terug naar Matamoros.

Eén dag later besliste de minister van Binnenlandse Zaken dat de militaire gevangenissen van Matamoros en van Mariscal Zavala ook kunnen dienen voor gevaarlijke boeven (en dus niet alleen voor hen die moeten beschermd worden tegen mogelijke aanslagen op hun leven)

Comments are closed.